Diskbråck i Ländryggen

Den mer medicinska benämningen för diskbråck i ländryggen är lumbal degenerativ disksjukdom. Man ska dock inte låta namnet lura en, då detta faktiskt inte är en sjukdom.Diskbråck LändryggTyvärr lättar inte smärtan för det och man kan fortfarande få väldigt ont av diskbråck i ländryggen. Det spelar ingen roll om diskbråcket har orsakats av ålder eller tidigare skada. Man kan ändå få sämre flexibilitet och svårigheter att röra sig. Det kan till och med gå så långt att den drabbade är i behov av kirurgisk behandling. I den här texten ska vi tala mer om definitionen av diskbråck i ländryggen (Diskbråck Ländrygg), vad som orsakar skadan, vad symptomen är, hur man lindrar skadan och hur tiden efter en operation ser ut.

Vad betyder diskbråck?

När mängden vatten i ryggkotornas diskar reduceras faller de ihop. Det här kan vara på grund av ålder eller sjukdom. Om diskarna är låga leder detta till att kotorna närmar sig varandra. Diskarna mister då sin förmåga att fungera som stötdämpare när man är ute och går, joggar eller hoppar. Det är dock inte endast den stötdämpande förmågan som blir lidande. Ryggradens nervöppning blir även mer och mer trång. Om man rör sig på ett skadligt vis, har sämre hållning eller ett slitage har uppstått kan detta också leda till att disken blir svagare och diskbråck på så sätt uppkommer.

Varför får man diskbråck?

Hos ett antal människor uppstår skadan genom den naturliga åldersprocessen. När man blir äldre mister diskarna sin förmåga att vara rörliga, flexibla och arbeta som fungerande stötdämpare. Hos andra personer kan diskbråck i ländryggen ha uppstått på grund av en tidigare ryggskada.

Vad är symptomen av Diskbråck Ländrygg?

De som har drabbats av diskbråck kan känna av en smärta i ryggen, samtidigt som de kan få problem med vardagliga aktiviteter. Med dessa problem talar man om att det sticker och domnar där bak, vilket gör att endast en vanlig promenad kan bli smärtsamt och obehagligt.

Lindring av diskbråck

Lyckligtvis blir de flesta som har drabbats av diskbråck i ländryggen friskare igen genom att endast träna och besöka en sjukgymnast. Dock finns det vissa som är i behov av kirurgi. Man kan i vilket fall som helst trösta sig med att hela 95 % av de med ländryggssmärta inte är i behov av kirurgiska behandlingar. Om man mot förmodan skulle behöva operera sig finns det så kallade steloperationer. Dessa kirurgiska behandlingar kan dock kräva en stor mängd ben, då benmassans storlek minskar över tiden. En ytterligare behandling som involverar bentagning från höftbenet måste också undergås. Detta medför risker och smärta.

Efter en operation av diskbråck i ländryggen

Det tar ofta en relativt lång tid att tillfriskna efter operationen, med den större delen av de drabbade kan få ett helt normalt liv efter ingreppet. Det är ens eget jobb att sedan välja aktiviteter som man vill utföra utefter vad man själv klarar av och hur rörlig man är. Det finns alltså inget som inte är tillåtet i frågan om aktiviteter. Under de första två eller tre åren ska man ofta på återbesök hos sin läkare för att se så att allting står till som det ska.

Rehabprodukter mot Diskbråck

LordoLoc

LordoLoc-Framifrån sportsrehab diskbråck

1.299:-

 • Diskbråck, Lumbago & Ischias

SportsBackSupport

BackSupport Rivera stöd ryggen Diskbråck

1.399:-

 • Bekväm & smidig

LumboTrain

Lumbotrain-för-man-sportsrehab diskbråck

1.999:-

 • Diskbråck, ischias & ryggsmärta

Ryggkorsett

Ryggkorsett

549:-

 • Ryggkorsett med skenor

Ryggbälte

Ryggbälte ont i ryggen, Rehband

389:-

 • Ett lätt stöd för ryggen

LumboTrain Lady

LumboTrain-Kvinna-Ryggstod-sportsrehab diskbråck

1.999:-

 • Diskbråck, ischias & ryggsmärta

LumboLoc Forte

LumboLoc Forte Diskbråck

3.299:-

 • Diskbråck, ischias & ryggskott

UD X Stable Back

ryggstöd, ryggbälte, diskbråck

799:-

 • ryggstöd med löstagbara skenor

Posture Stabilize

Swedish-Posture-Stabilize-back

539:-

 • Ger direkt stöd och avlastning

SacroLoc

sacroloc Ryggstöd

2.699:-

 • foglossning- & bäckenbälte

Ryggstöd

Ryggstöd

679:-

 • Ger värme, kompression och stöd

Hållningsväst

Hållningsväst

649:-

 • Förbättrar din hållning