Ryggstöd

Känner du av smärta i ryggen? Din värk kan bero på en mängd olika orsaker och många gånger är det något som försvinner av sig självt. Det kan dock vara så att du behöver ha ett ryggstöd, för att lätta på smärtan.

Dessa ryggstöd är av högsta kvalité och säljs på SportsRehab.se. Skydden är av märket Bauerfeind som bland annat har ett nära samarbete med Olympiska spelen.

KÖP SKYDDEN HÄR KLICKA PÅ BILDEN:

 

LordoLoc

LordoLoc-Framifrån sportsrehab diskbråck

1.299:-

 • Diskbråck, Lumbago & Ischias

SportsBackSupport

BackSupport Rivera stöd ryggen Diskbråck

1.399:-

 • Bekväm & smidig

LumboTrain

Lumbotrain-för-man-sportsrehab diskbråck

1.999:-

 • Diskbråck, ischias & ryggsmärta

Ryggkorsett

Ryggkorsett

549:-

 • Ryggkorsett med skenor

Ryggbälte

Ryggbälte ont i ryggen, Rehband

389:-

 • Ett lätt stöd för ryggen

LumboTrain Lady

LumboTrain-Kvinna-Ryggstod-sportsrehab diskbråck

1.999:-

 • Diskbråck, ischias & ryggsmärta

LumboLoc Forte

LumboLoc Forte Diskbråck

3.299:-

 • Diskbråck, ischias & ryggskott

UD X Stable Back

ryggstöd, ryggbälte, diskbråck

799:-

 • ryggstöd med löstagbara skenor

Posture Stabilize

Swedish-Posture-Stabilize-back

539:-

 • Ger direkt stöd och avlastning

SacroLoc

sacroloc Ryggstöd

2.699:-

 • foglossning- & bäckenbälte

Ryggstöd

Ryggstöd

679:-

 • Ger värme, kompression och stöd

Hållningsväst

Hållningsväst

649:-

 • Förbättrar din hållning

KÖP SKYDDEN HÄR KLICKA PÅ BILDEN

Försvinner inte din smärta är det även viktigt att söka vård. När det inte finns någon egentlig orsak till att du har ont i ryggen så brukar man kalla det för vanlig ryggvärk. Denna form av värk i ryggen är den allra vanligaste. Det är runt 85% till 95 % som lider av vad man kallar en ospecifik ryggvärk. Orsakerna bakom kan vara en eller flera. Det kan vara muskelkramp, bristningar i vävnader, eller att det har brustit runt diskarna. Dessa orsaker kommer dessutom i sin tur från olika anledningar. Det kan vara att du burit på tunga saker, suttit still allt för mycket eller på fel sätt. Det kan även bero på att du är spänd och stressad.  En del får ont i ryggen av att sitta på en illa utformad arbetsplats. Överviktiga och gravida kan även de få ryggvärk.

Ryggvärk kan komma sig av andra saker med. Det är en del ovanligare orsaker som gör att du går ont. Bland annat kan det vara reumatiska sjukdomar, cancer, kotkompression eller spinal stenos, spondylolys med flera andra.

Om du har ont i din rygg samt även känner att det domnat kring könsorganen, ändtarmen eller benen, eller bara att det är nedsatt känsel, sök vård! Samma sak gäller om du har andra symptom som feber, viktnedgång eller om du känner dig svag och yr.

Du som lider av värk i ryggen kan ha behov av ett ryggstöd. Dock beror det på varför du har ont i ryggen, ett ryggstöd hjälper inte alla sorters ryggsmärta.

Ryggstöd när du lider av diskbråck

Diskbråck kan drabba vem som helst och det på olika sätt. Det kan komma plötsligt eller så kommer det smygande. En del har diskbråck utan att veta om det. De känner ingen smärta. Sedan finns det andra som drabbats och som inte ens kan röra på sig på grund av smärta.

I ryggen på människan finns det 24 kotor. Först kommer halsrygg, bröstrygg och ländrygg, som följs av korsbenet och svansbenet. Det är mellan kotorna problemet kommer. Det sitter diskar här, som ska vara där för att hålla ryggen elastisk. Spricker en eller flera diskar, eller om de försvagas eller deformeras så blir det vad man kallar ett diskbråck. Det kan i sin tur leda till ischias. Ryggstöd kan vara bra att använda om du drabbas av diskbråck. Dels för att avlasta ryggen, då du drabbats av diskbråck, eller andra saker som ger ont i ryggen. Ett ryggstöd kan även användas i förebyggande syfte. Med ett stöd för ryggen får du avlastning, ökad stabilitet och mindre ont i ryggen.

Ryggstöd när du har ont i ryggen

Det kan vara väldigt jobbigt att drabbas av ont i ryggen. Det kan även drabba andra, som familjemedlemmar, arbetsgivare och till och med ibland samhället i stort. Forskning i ämnet har gjorts, hur man bör behandla ont i ryggen. Det som verkar fungera är att kombinera manipulationsbehandling och träning samt äta värktabletter. Forskningen är inte baserad utifrån orsaker bakom ryggont, därmed så bör olika typer av smärta i rygg även behandlas på olika sätt.

När det kommer till ryggstöd och ryggortoser så finns det en del studier kring detta. Det finns de som förespråkar dem och det finns de som inte tycker man ska använda dem. En del har dock väldigt stor nytta med en ryggortos för sin onda rygg! Ryggstöd kommer i en mängd olika varianter och kan vara för olika typer av ryggont. De kan vara med eller utan skenor, styva, mjuka, med värme eller med kyla. Använd ditt ryggstöd endast tillfälligt då du upplever smärta. Den kan även vara bra att använda under behandling och träning.