Diskbråck övningar 1

Nedan ska vi tala lite mer om hur man lindrar skadan när man har drabbats av diskbråck samt diskbråck övningar.

Olika sätt att lindra diskbråck

Det är viktigt att träna med jämna mellanrum. Inte bara styrka, men även kondition. På så sätt blir musklerna starkare, man får större flexibilitet i bålen samt att det blir enklare för blodet att strömma genom musklerna i ryggraden.Diskbråck Övningar Detta leder till att smärtan lindras och att endorfiner skickas ut i kroppen. Förutom träning är det även mycket viktigt att tänka på sin hållning. Det finns ett flertal metoder och övningar som man hjälpa en med detta. I slutändan är hållningen dock någonting som man själv får tänka på, till exempel att sitta och gå med ryggen rak.

När du väl är på jobbet blir det lätt att man under en lång tid sitter still vid ett kontorsbord. Undvik stillasittandet genom att ta pauser, så att näringen till diskarna förbättras. När man ska lyfta lite tyngre objekt är det rent för många som böjer ryggen i onödan. Tricket är att lägga tyngden på benen istället för ryggen. Det man bär ska hållas nära en, medan knäna ska böjas och ryggen ska vara rak. Sist men inte minst ska man hålla sig borta från skadligt beteende och substanser. Exempel på detta är vibrationer, rökning, övervikt, olyckor och stress.

Övningar vid diskbråck

Det finns ett flertal effektiva övningar som man kan utföra för att lindra diskbråck. Nedan ska vi tala om tre olika Diskbråck Övningar och dessa är:

 1. Crunches
  I den här övningen ska man börja med att ligga på rygg med fötterna placerade på golvet. Man ska sedan vika in svansen och luta bäckenet bak en bit för att nå den rätta positionen. Ländryggen ska pressas ned mot golvet och naveln ska dras in mot ryggraden. På så sätt sätter man igång magstödet. Ta hjälp av magmusklerna för att lyfta upp axlarna. Man håller kvar i det läget i några sekunder innan rörelsen vänds och går ner i samma fart som man kom upp. Man rullar därefter ner kota efter kota. Man kan tänka sig att axlarna ska komma mot naveln. Man bör pressa ihop den raka bukmuskeln och ha som mål att kontrahera den.
 2. Rygglyft
  Man börjar med att ligga ner på magen, medan armarna placeras längs sidorna. Om man vill att övningen ska bli mer tung kan man ha händerna vid huvudet, medan armbågarna hålls utåt. Låt ryggslutets muskler jobba genom att låta överkroppen bort ifrån golvet. Fötterna och benen ska dock vara kvar, liggandes mot träningsmattan. Man ska hålla sig upplyft i ett par sekunder innan man går tillbaka till utgångspunkten. Magstödet ska vara spänt under hela övningen och man ska rikta blicken i golvet. Detta ser till så att nacken hela tiden är rak.
 3. Skottkärran
  I den här övningen behöver man en träningsboll. Startpositionen ska vara sittandes på huk medan man håller bollen intill sig. Man lägger sig sedan med bollen placerad under låren och kroppen i en rak linje. Kroppen ska därefter föras fram över bollen, fortfarande rak och med armarna sträckta. Kroppen förs därefter bak. Detta ska repeteras cirka fem gånger.

Rehabprodukter mot Diskbråck

LordoLoc

LordoLoc-Framifrån sportsrehab diskbråck

1.299:-

 • Diskbråck, Lumbago & Ischias

SportsBackSupport

BackSupport Rivera stöd ryggen Diskbråck

1.399:-

 • Bekväm & smidig

LumboTrain

Lumbotrain-för-man-sportsrehab diskbråck

1.999:-

 • Diskbråck, ischias & ryggsmärta

Ryggkorsett

Ryggkorsett

549:-

 • Ryggkorsett med skenor

Ryggbälte

Ryggbälte ont i ryggen, Rehband

389:-

 • Ett lätt stöd för ryggen

LumboTrain Lady

LumboTrain-Kvinna-Ryggstod-sportsrehab diskbråck

1.999:-

 • Diskbråck, ischias & ryggsmärta

LumboLoc Forte

LumboLoc Forte Diskbråck

3.299:-

 • Diskbråck, ischias & ryggskott

UD X Stable Back

ryggstöd, ryggbälte, diskbråck

799:-

 • ryggstöd med löstagbara skenor

Posture Stabilize

Swedish-Posture-Stabilize-back

539:-

 • Ger direkt stöd och avlastning

SacroLoc

sacroloc Ryggstöd

2.699:-

 • foglossning- & bäckenbälte

Ryggstöd

Ryggstöd

679:-

 • Ger värme, kompression och stöd

Hållningsväst

Hållningsväst

649:-

 • Förbättrar din hållning